fredag, september 05, 2008

...oj oj oj... nu rustas det till kräftskiva i Villa Skogsberg
...och våningsplan 2 har ansvaret som arrangööörer .... Så... igår tågade grannfrun och jag ut i skogen för att plocka kantarellerna till en av de fyra pajerna (två västerbotten-, en kantarell- och en grönsakspaj), en halv korg... Nästa stopp affären där vi inhandlade alla ingredienser för övrigt, ägg, mjöl, ostar "en masse" både till Västerbottenpaj och till bordet, aubergine, lök, vitlök, paprika, squash till "höst"pajen...camember till kantarellpajen och ägg ägg ägg. ...maränger, grädde, hallon, lemon curd, citroner....

Vi höll på i köket från det vi kom hem vid 2-tiden till 19.30 och då hade inte Skatan gjort efterrätten. Mannen kom från Femöre. Vi käkade lite lax... och sen "snodde" Skatan ihop efterrätten, in i frysen och Skatan till sängs. Och se´n vet jag inget mer. Vi skall träffas klockan 10 för då skall det bakas bröd.... Helst skulle jag vilja dra nå´t över huvudet och sova vidare .... Grabbarna skall köpa kräftorna. Jämn arbetsfördelning ... brukar man väl säga. Är det inte kräftskiva vi skall ha? Kul kul (ironi från en eeelak Skata)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det där kräftkalaset skull jag vilja gå på med så mycket gott! Mitt var enklare bara kräftor och lite bröd och smör o öl. Oj vad det där lät gott. Men som du säger arbetsfördelningen kan man ju ifrågasätta om det inte är så att dom skulle fiska dom själva. Skogsnuvan Ps Ha det trevligt nu det behöver du.

Anonym sa...

Det är som vanligt vid arbetsfördelningen.Samma sak när det grillas. Kvinnan förbereder och fixar allt, mannen står vid grillen.
Ha det nu så kul, och ta en nubbe för mig med!

Anonym sa...

Vilken tur att ni hittade kantareller. Och denna eviga arbetsfördelning. Den är likadan från norr till söder, väster-öster tydligen. Sen får ni diska också, glöm inte det. Hoppas du får en fin kväll. Det behöver du. Kram

Anonym sa...

Jämlikhet eller inte, men det låter som ett mycket trevligt kräftkalas!
Kram och trevlig helg!

Anonym sa...

Låter väldigt,väldigt GOTT!!!!
Hoppas ni får en Trevlig kväll!
KRAM från Ewan

Anonym sa...

Kantarellpaj med camembert låter riktigt gott!
Låter som förutsätningarna finns för en kul kväll, trots allt ;-)

Anonym sa...

Skogsnuvan, Stensland, Nickan, Znogge, Ewan, Prudie! Vänner! Jaa det blev så gott, ... och trevligt ...och sent! Kram på er alla!