torsdag, september 11, 2008

Kul-VDn Del 1 ... Drunken Lady...prolog


Margith var Kul-VD i ett företag där hon var delägare. Hon hade i början av 90-talet "knoppat" av sig från Primdata, som då var SSABs dotterbolag (där även Skatan jobbade). Neej, det var inte Primdata längre. Vi hade köpts upp av Cap Gemini. Det var 4 stycken som hoppade av och dom kallade sitt företag Defyr. De hyste in sig i ett hus där andra företag också var inhysta... och på övervåningen bodde Sven. Och Margith satte igång tillsammans med sin vapendragare Bonden med festivitas. Och Skatan fick alltid vara med (utom när det var rena kund-tillställningar) Det sjöngs och spelades och dracks och åts och det var sketcher och lustigheter.... hela tiden. Det var inte bara Defyr som lämnade Cap. Så småningom flyttade även Dala It in i lokalerna på Dalagatan (och Defyr blev också delägare i Dala It)... också dom huvudsakligen gamla Primdatingar...och Capare...och Sture som spelade och sjöng (Skatan glömmer aldrig när Margith var "Maggie Don´t Touch-her" och Sture var "Stewie No Wonder"..,oj oj oj.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skogsnuvan förundrar sig över er kreativitet och energi. Verkar som om ni hunnit med allt. Ja det är inte det sämsta att få en bar uppkallad efter sig. Det är inte alla som har det! Känner mig ockås lite vemodig när du berättar om Magritte. Hon var så livfull och full av ideér. Hon hade så mycket mer att ge. Kanske hon har ett uppdrag i en annan himmel. Säkert är det så!

Anonym sa...

Skogsnuvan! Säkert är det så... ett mycket engagerande uppdrag som upptar henne helt och hållet. Hon har det säkert bra. Kramar till dig!

Anonym sa...

Hej Skatan!
Ja, du förtjänade verkligen skylten, men Margith var god 2:a. Hon hade så svårt med balansen, så hon sjöng knästående "Whiskey in the Jar" till eget akompanjemang.
Men det kommer du nog inte ihåg.
Denna minnesvärda afton med många luckor.

Anonym sa...

Bonden! Det var kul att "höra" din röst här i bloggosfären... Neej du,det är inte mycket jag kommer ihåg från den kvällen.... men desto mer har jag fått höra efteråt. Kramar ....