fredag, september 12, 2008

Kul-VDn del II......Drunken Lady, hur puben fick sitt namn... eller spritromantiken flödar?


I huset på Dalagatan fanns också en källare och ett garage... Defyr hade köpt huset. Sven hade dött. De andra företagen hade flyttat. Nu var det bara Dala It med Defyr kvar. Och Margith kläckte en idé om en egen pub... Sagt och gjort. Man lät knacka ut väggar, måla och dona, fixa bar och rustika möbler. I ett av rummen fanns ett stort bord och whiteboard och scen. Det använde man som konferensrum. Väggarna pryddes av Margiths tavlor och bonader. Här hade man fredagsöl, födelsedagsfester, andra fester och naturligtvis konferenser och kundträffar. Inget var så uppskattat som julfesterna hos Dala It...

Och så fick puben ett namn... Drunken Lady... och det gick till ... så här...
Bonden fyllde 50 år och det skulle firas. Samling på Dalagatan med drink för vidare färd (till fots) till Galaxen för mat och mera dryck... Det började direkt efter jobbet med drinkar och inväntan på alla gäster (de som kom från SSAB) och då serverades whisky....och whisky ... och whisky och Skatan hade inte riktig koll på hur många småååå (tyckte Skatan) glas som höjdes och skålades i, innan vi gick vidare. Nåväl... vad serverades på Galaxen.. Jo en landgång, traditionell sådan, med sill och ägg, räkor i ena änden och skinka, ost och oliv kanske i den andra änden....Och därtill... snaps...förstås. Det var födelsedagsfest... många tal.... många skålar....starköl till snapsen... sång och upprymdhet... så ... det gick som det gick. Skatan blev stupfull. Minnet försvann vid efterrätten/tårtan, tror jag. På något sätt baxades jag "hem" till Dalagatan och puben... och slocknade under övervakning och sov gott...hmm... hela natten.

Några veckor senare satt skylten på plats. Det är Margiths verk. Det är hon som har hittat på namnet, valt ut trästycket..karvat och bränt ur bokstäverna. Och för alla som frågar berättar Margith ... efter vem den är uppkallad. Skatan hade inget emot detta. Skatan står för sina fadäser. Men sedan kom vi på idéen... att namnet så att säga skulle vara ett "vandringsnamn"... och nästa Lady, som så att säga, trillade dit, skulle också få sitt namn inristat på baksidan.

Men, se det gick inte vägen. Nästa dam var inte alls trakterad att bli förevigad på det viset... så idéen föll och det blev bara Skatans. När Dalagatan hade sålts och DalaIt köpts upp av WM-data (ett halvår innan hon blev sjuk) och Margith slutat arbeta,för att vi alla skulle hinna göra så mycket... måla, resa, snickra, skulptera.... så togs skylten ner och Skatan har den nu hemmna i Nyköping. Men det finns mycket att berätta..många skojiga minnen.... vad som skett och förevarit på puben Drunken Lady....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Vilken rolig story, den hade jag tyvärr missat... men jag märker att det är en hel del som jag inte vet om era strapatser och äventyr ( och det kanske e lika så bra =))
Hoppas du har/haft det underbart avkopplande på din resa.
Mången kram Monkan

Anonym sa...

Monkan! Jaa du det är mycket som vi har varit med om Margith och jag... och såå kul att ha att tänka tillbaka på. Kram!