tisdag, september 30, 2008

Dimman lättar säkert framåt da´n ...


StinaPinaFina och jag tog vår morgonrunda längs älven... dimman låg tät och det var kyligt. Skatan tyckte det var kallt i Kroatien när det var 20 grader med kall Bora-vind från norr... men det här... brrr. Jag tog bilen en bit och fick skrapa rutan för första gången i år. Är det den 30:e idag. 30:e september.?

Är i Borlänge för Sonen har gett upp sin väntan och tagit tjänstledigt en månad för att resa till Thailand och sin efterlängtade lilla fru. Migrationsverket är ju inte känd för sin snabbhet direkt. Inte klokt att det skall ta upp till 6 månader att få uppehållstillstånd när man är gift. Men vi har iallafall inte kommit till Danmarks politik ännu. Där måste ju gifta par, där en part inte är dansk, flytta till Malmö,läste jag i tidningshögen som låg och väntade när jag kom hem från Zadar och Kroatien. Jo, jag är här för att hjälpa till att packa och fixa lite och köra honom till Arlanda på torsdag. Och träffa vänner. Sonen har en hel resväska full med sommarbarnkläder till byns ungar och skrivböcker och pennor till byskolan. Han kommer som jultomten redan i oktober.
Eftersom jag nästan bara bytte kläder i Nyköping för vidare färd hit, har jag ännu inte fixat med mina bilder från segel- och Zadarsemestern... Men... det kommer både bilder och berättelser om folk och fä därnerifrån...

Nu skall jag dona lite för att så småningom äta lunch med Knappen och Milenka... Som alltid känner jag mig hemma häruppe...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka härliga bilder i dimman! Hoppa verkligen det ordnar sig för sonens fru!
Kram!

Anonym sa...

Znogge! Ja så såg det ut i morse. Just nu ööösregnar det. Och lilla Pa kommmer det säkert att ordna sig för. Förr eller senare. Och nu när Sonen reser dit gör det ju inte så mycket om det blir senare. Godnatt och kram!

Anonym sa...

Nej det är klart...
Kram och god natt!