lördag, juli 19, 2008

Nyckelupproret

Idag flaxade Skatan in till sta´n för att tvätta lite, kolla i affärer och allmänt vara lite i fred...och hamnade på Stora Torget klockan 12.00....mitt i Nyckelupproret...Skatan slet fram sina nycklar och ställde sig att skramla med de andra.. Det här upproret har hållit på hela våren och sommaren, varje lördag klockan 12 i Nyköping för att göra uppror mot nazisternas utbredning och åsikter förstås. Det började som en motdemonstration tidigt i våras då en grupp nazister samlats på torget...då urartade allt till bråk. Nazisterna hade då samlats på torget flera lördagar mitt i torghandeln och folk hade plötsligt tröttnat...på att se dom och höra dom skandera sina slagord...Idag syntes inte röken av någon nazist....och en tapper skara skramlade på som sagt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Läste om det i vår lokalblaska i våras. BRa idé - vi skulle behöva dra igång något liknande här när dessa märkliga typer lägger beslag på våra torg.

Anonym sa...

Friskt skramlat!

Kram från en som hade gjort likaså!

Anonym sa...

Det är kanon! Skramla på bara!

Anonym sa...

Idag stod det i vår tidning att de rakade ska ha möte på torget på lördag och att en klok person tagit initiativet till ett nyckeluppror även här. Jag ska stå där och skramla - absolut!