fredag, augusti 01, 2008

Dagens ris...att man skall behöva...idag...


En trött liten skara ...vandrar bort för att "kolla"..."kolla mommo ..traktoå"...Pappa har åkt tillbaka till mamma och lillasyster...och traktorn är ju nästan så kul...att man glömmer att längta.


Som vi står där...Kaxe pekar och skrattar och njuter för fullt...kommer en ung kvinna, 20 år sisådär..och gastar " det är stääängt...här får ni inte vara ..Men han, den lille, älskar traktorer och vi skall bara titta lite...Det kan ni göra från vägen...."


Det är ingen idé med så´na människor..att diskutera menar jag....det är bara att vända och gå...och det var inte i någons trädgård ... utan en gårdsplan vid en lagård... ingen idé, men helst skulle jag vilja slå henne på käften...Inte att undra på att våldet bre´r ut sig... om det nu gör det.


Och, det värsta av allt, det är allt oftare som Skatan träffar på så´na här människor, snåla och och... Kanske har jag fått det för att öva på nå´t, tålamod, inlevelse... En uppgift för att gå visare ur livet såsmåningom... Karma.... hmmm


Snart vaknar iallafall Kaxe och då skall han få åka och träffa sin lillasyster...medan mormor och morfar får vänta tills imorgon....Tänk en liten ny människa...Livet är iallafall fantastiskt, trots "dumma" människor....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är livet fantastiskt och trots allt finns det många trevliga människor också. Sedan kan jag inte begripa varför ni inte fick titta på traktorn. Det kostar så lite att bjuda på vissa saker och kan ge så mycket!

Kram!

Anonym sa...

Kom ihåg vad Margith brukade säga: "Ödsla inte tid och kraft på oväsentligheter och dumheter"